Rolling Stone Magazine: egy korszak krónikása


Rolling Stone: Stories From The Edge címmel 2017-ben kétrészes dokumentumfilm készült az HBO megbízásából az amerikai Rolling Stone magazin fennállásának 50. évfordulója alkalmából, a film a magazin szemszögéből ábrázolja az eltelt időszak amerikai zenéjét, kultúráját, politikáját.

A Rolling Stone első száma 1967. november 9-én John Lennon fotójával (forrás: Rolling Stone archívum)

Részlet az ajánlóból: „A Rolling Stone zenei magazint 1967-ben indította útjára San Franciscóban az akkor 21 éves srác, Jann S. Wenner. A magazin néhány évtized leforgása alatt a műfaj legmeghatározóbb, hatalmas befolyással bíró lapja lett, minden zenész álma volt a címlapján szerepelni. A Rolling Stone magazin „örökre megváltoztatta a zenei újságírást” – írta a The New York Times. Egyedülálló stílusának és a minőségi tartalomnak köszönhette sikerét, és annak, hogy készítői rájöttek, a rock’n’roll több mint zene, hatalmas kulturális erő, ami meghatározó szerepet játszott Amerika formálásában. A kétrészes dokumentumfilm üdítő látvánnyal és zenei aláfestéssel mutatja be a magazin történetét. A filmben számos legendás banda tűnik fel, például a Rolling Stones és The Sex Pistols, és olyan zenei ikonok, mint Bob Dylan, John Lennon és Tina Turner.”

chetak98 ajánl figyelmetekbe egy cikket a filmről és jelenségről Jankovics Márton tollából: Szex, hazugság, rock and roll – a Rolling Stone 50 éve

Sajnos még nem láttam, de a trailer olyan, hogy mindenképp meg fogom nézni:

(via chetak98)

3 hozzászólás

  1. Megnézzük, csak nem tudom, hogy mikor és hol. 🙂 Ha lesz erről infód kedves Trinity, akkor megoszthatod velünk. 🙂

Hozzászólás