MusiX-box a könyvtárban


MusiX-box elnevezéssel 2016 májusában indult útjára könyvtárunk zenés videójáték
klubja. Az elnevezés kifejezi a játékok zenés mivoltát és a platformot. A könyvtári innováció eszköze az Xbox One videojáték-konzol Kinect mozgásérzékelővel, melynek segítségével kontroller nélkül játszhatók a játékok, az irányítás testmozgás, természetes gesztusok segítségével történik. A zenés ritmusjátékok a könyvtár olvasói számára ingyenesen állnak rendelkezésre, nyitvatartási időben játszhatók egyénileg és családilag, valamint osztályok, csoportok számára bemutató foglalkozások keretében. A játékok fejlesztik a ritmusérzéket, az ügyességet, a mozgáskoordinációt, emellett kiváló társas szórakozást, közösségi élményt nyújtanak azoknak a hátrányos helyzetben lévő családoknak is, akik nem engedhetik meg magunknak otthonra. 2016-ban 27 alkalommal 277 fő próbálta ki a játékokat, a könyvtártúrák népszerű állomása, könyvtárbemutatók és rendhagyó foglalkozások eszköze és lezajlott az első könyvtári Just Dance 2016 bajnokság is, amelyet az idén folytatunk, a tapasztalat alapján a kisdiákokban a legnagyobb a versenyszellem.

A játékok:

Disney Fantasia Music Evolved (3+) – Egyéni és páros játék. Üdv a Fantázia világában, légy te a Kinect-karmester! A Disney Fantázia mesefilm által ihletett játékban Yen Sid varázsló tanítványaként a különböző világokban kvázi karmesterként reagálunk a zene ritmusára, lekövetjük a felbukkanó jeleket, remixelhetünk és saját dallamrészeket is feljátszhatunk komolyzenére és könnyűzenére egyaránt. Teszt: Disney Fantasia: Music Evolved teszt – karmester voltam (GameStar)

Guitar Hero Live (12+) – Egyéni játék. Légy igazi rocksztár! Gitározz közönség előtt élőben saját együtteseddel, vagy válassz az interaktív, online zenecsatorna (GHTV) hivatalos videoklipjeiből! Teszt: Guitar Hero Live teszt – tizenöt óra hírnév (GameStar)

Just Dance 2016, 2017 (3+) – Egyéni, páros és többjátékos játék. Indulhat a tánc! A választott animált klipet nézve megpróbáljuk minél precízebben leutánozni a látott táncmozdulatokat, a játék pedig pontozza a teljesítményünket. Teszt: Just Dance 2016 teszt – albatrosz vagyok (GameStar)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, bejelentkezés:
zenid@brody.iif.huwww.facebook.com/hangtarnok, +36-36-517-599.

(Plakát, banner: Juhász Vica)

Trailer:

 

Hozzászólás