Magyar Dal Napja Eger 2016 Zenei könyvtár színpad


Zenevonat

Az egri Bródy Sándor Könyvtár 2010-ben csatlakozott a hagyományosan szeptember második vasárnapján tartott Magyar Dal Napja rendezvénysorozathoz. Tavaly megszűnt a központi koordináció, nálunk a presseri szellemnek megfelelően az idén is alulról, önkéntes módon szerveződött, helyi tehetségek bemutatkozásával. Godó Gábor, a Colorado Maffia gitárosa hívott fel, hogy örömmel fellépnének az idén is, így könyvtárunk olvasóit, barátait, ismerőseit kértük fel további fellépőnek 2016. szeptember 11-én (vasárnap).

A közönség oldaláról is jelentkezett az igény, hiszen hónapok óta kérdezgették olvasóink, hogy lesz-e Magyar Dal Napja. Déltől nyolcig több, mint kétszáz látogatónk volt, akik ingyenesen beiratkoztak, kölcsönöztek, élvezték a koncerteket.

Turpi: Krikszkrakszok (fotó: Víg Lajos)

A koncertek mellett Turcsányi Sándor, azaz Turpi mutatkozott be képzőművész oldaláról, a világ apró rezgéseit tükröző alkotásaiból Krikszkrakszok címmel rendezett kiállítást, amit a hónap folyamán még megtekinthetnek látogatóink.

Bertalan Flóra (fotó: Magyar Balázs)

Első fellépőnk – akinek nem kellett semmilyen beállás – Bertalan Flóra volt. Családjával rendszeresen jár könyvtárunkba, kristálytiszta hangja messze szállt, az általa tolmácsolt buzai népdalcsokor lúdbőrig alapozta a hangulatot, egyszerűen gyönyörű volt (Videó – TV Eger)

Lőrincz Rebeka és Társai (fotó: Magyar Balázs)

Lőrincz Rebeka és Társai következtek, a társai testvérét, Lőrincz Áront és Holló Miklóst takarja.

Holló Miklós (fotó: Magyar Balázs)

Miki Szalamandra című szerzeményét adták elő elsőnek, majd izgalmas népdalfeldolgozásokat hallhattunk. Szólt a Madárka, madárka, a “hejes” dalok (Hej páva, Hej Dunáról), de ugyanúgy a Kaszárnya, kaszárnya is. Egyszerűen oda vagyok a citeráért, nagyon tetszett a műsoruk. (Videó)

Superego3 (fotó: Magyar Balázs)

A Superego3 is mindig szívesen jön hozzánk. A szenzációszámba menő öttagú trió Sirok-Kőkút-Egerből Hornyák Pityu dalait prezentálta Juli kellemes hangján a szalonmetálra éhes közönségnek. (Videó)

Kései Kitérő (fotó: Magyar Balázs)

A Kései Kitérő egy fiatal, egri csapat karizmatikus énekessel, akik átütő erővel, dinamikával közvetítik korosztályuk gondolatait, szövegeik napjaink lenyomata. (Videó)

Colorado Maffia (fotó: Magyar Balázs)

A Colorado Maffia jó barátként tért vissza kedvenc könyvtárába. Imádtuk a vicces konferanszokat, Látó Tibor pazar énekével, Godó Gabi gitárszólóival a magyar rock klasszikusait. Nem tudtunk betelni velük. (Videó ; Videó)

Tóth Béla (Fotó: Magyar Balázs)

A hangosítás Tóth Béla érdeme, aki a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola technikusa, profi, lelkiismeretes munkáját mindenkinek ajánlom, köszönjük neki és lányának, hogy szabadnapjukat feláldozták értünk (a fotón látható pólót a diákoktól kapta).

Több szem többet lát (fotó: Kéri Sándor)

Nagyon köszönöm az előadóknak, hogy a magyar dal iránti tiszteletből és könyvtárunk szeretetéből eljöttek zenélni. Minden kolléganőmnek és kollégámnak, Évának, Ildinek, Boginak, valamint Hazadi Lászlónak odaadó munkáját, a Várnak a reflektorokat, Balázsnak a fotókat, Márkus Lacinak és Víg Lajosnak a fotókat és videókat, Juhász Vicának a plakátot. Panninak a gondoskodást és a Zenevonatot az aszfalton (Videó). Mert fontosnak érezzük, hogy legyen egy nap az évben, ami a magyar dalról szól.

Magyar Balázs fotói: itt.

M1 Ma délután műsorában Berta Diána tudósítása: itt.

TV Eger híradása: itt.

Márkus Laci fotói: itt

Víg Lajos fotói: itt.

Kéri Sándor fotói a Facebook eseménynél: itt.

Villázunk 🙂 (fotó: Magyar Balázs)

5 hozzászólás

 1. Ismét eltelt 1 év és megint mint mindig Magyar Dal Napja volt a Hangtár udvarán.
  Nagyon szomorú, hogy Eger városa nem szervez Magyar zenekaroknak koncerteket
  ezen a jeles napon. De ez a Bródy Könyvtár Hangtárának nem okoz gondot mert ők
  mindent megtesznek, hogy legyen minden évben Magyar Dal Napja Egernek is.
  Csak dicsérni tudom a szervezőket és az előadókat hogy minden év szeptemberében
  összejöhetünk és együtt örülhetünk és élvezhetjük a Magyar Dal Napját.
  Jómagam is próbálok mindig ott lenni mert aki szereti a zenét annak ott a helye.
  Készítettem sok jó fotót és a Colorado Maffiáról videó is készült:

  1. Nagyon összezsugorodott ez a rendezvény. Pár éve még sokkal nagyobb hírverése volt. Sokan csak utólag értesültek róla.

Hozzászólás