Magyar Dal Napja Eger 2015 Zenei könyvtár színpad


Colorado Maffia és Márkus Laci (fotó: Víg Lajos)

Az egri Bródy Sándor Könyvtár a hagyományokhoz híven az idén is csatlakozott a Magyar Dal Napja 2015 rendezvénysorozatához, amely 2015. szeptember 13-án (vasárnap) került megrendezésre. A nap folyamán több mint 225 látogatónk volt, 175-en iratkoztak be ingyen könyvtárunkba és megtekintették  Magyar Balázs fotókiállítását, melyre eddigi Magyar Dal Napi fotóiból válogatott, egy kedves hölgy boldogan fedezte fel magát az egyik fotón:

Már a déli nyitáskor tizenöten álltak a kapuban és ez folytatódott este nyolcig, folyamatosan jöttek látogatóink, nézelődtek, volt, aki kölcsönzött is, de sokan a koncertekre jöttek. Szerencsére ragyogó idő volt, így az udvaron található fedett kocsibeállónk lett az alkalmi színpad. Tóth Béla profi módon hangosította a koncerteket, nagyon szépen köszönjük, hogy önzetlenül eljött, ha kerestek hangosítót, szívvel ajánlom!

Turpi, Lili és Ilona (fotó: Magyar Balázs)

Első fellépőnk Turcsányi Sándor, azaz Turpi volt, aki saját számait, Daróczi Ilonával Cseh Tamás dalokat, lányával Turcsányi Lilivel fuvolakísérettel hangulatos ír dallamokat adott elő.

Turpi és barátai (Víg Lajos videója)

The Feelgood (fotó: Magyar Balázs)

A The Feelgood trió különböző formációban mindig szívesen jön hozzánk fellépni, most stílusosan bárszékeken ülve örökzöld magyar rockslágereket és Extazis dalokat tolmácsoltak nekünk.

Superego3 (fotó: Magyar Balázs)

A Sirok-Kőkútról érkezett Superego3 az egyetlen magyar hattagú trió szívét-lelkét beleadta a produkcióba, ők is felléptek többször nálunk, nagyon tetszik, hogy Hornyák Pityu dalait most egy női hang, Juli tolmácsolja.

Superego3: Szerelmes dal (Víg Lajos videója)

Colorado Maffia (fotó: Magyar Balázs)

A Colorado Maffia gitárosa, Godó Gábor szorgalmazta a tavalyi jól sikerült Magyar Dal Napi fellépésük révén, hogy szívesen eljönnének az idén is, ütős műsorukhoz hozzáadott a szabadtér is, igazán jól szólt a tobacskoló, a jó gotya mozi, hé jános bátyám 🙂

Laci még egy külön gitárszólót is kapott:

Godó Gábor szólója (fotó: Márkus Laci)

A közönség pazar volt, a kis csúszás ellenére kitartott mindenki, sőt a székeket is segítettek behordani.

Colorado Maffia: Édes otthon (Víg Lajos videója)

Nagyon köszönöm az előadóknak, hogy emelték a Nap fényét, minden kolléganőmnek és kollégámnak áldozatos munkáját, a Várnak a világítást, Bélának a hangosítást, Balázsnak a fotókat, Lajosnak a fotókat és videókat, Birkás Lacinak a kamerát és feltöltést, külön köszönet illeti Márkus Lacit, nemcsak a fotókért, hanem, hogy igazi mozgatórúgója, lendülete volt az eseménynek.

Magyar Balázs fotói: itt.

Márkus Laci fotói: itt.

Videók a Hangtárnok YouTube csatornáján: itt.

 

4 hozzászólás

  1. Nagyszerűen sikerült a rendezvény Sok jó dalt hallottunk egy kellemes késő-nyári délután (este) .
    Köszönet mindenkinek, akinek ebben része volt.

    1. Úgy örülök Marika, hogy eljöttél és jól érezted magad! Nagyon élveztük mi is szervezők! 🙂

  2. Köszi nektek a programot és külön köszi a dicséreteket!
    Én végzem a dolgom és ha jól akkor az engem is doppingol.
    Csak remélni tudom, hogy jövőre is találkozunk szeptember 2 vasárnapján!

Hozzászólás