Multimédiás ének és kézműveskedés


Multimédiás ének-zene óráinkra évek óta járnak a Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola diákjai. A mostani negyedikesek Pásztor Ágnes tanárnő vezetésével elsős koruktól kezdve rendszeresen eljönnek. A sport és a zene jól kiegészíti egymást, több gyermek közülük hangszeren tanul, szívesen énekelnek és örömmel jönnek a könyvtárba. Nyitottak, érdeklődőek, aktívak. Legutóbbi alkalommal a humor és a zene könnyed nyár eleji témakörébe kóstoltunk bele, amelyet extra kézműves foglalkozással is kiegészítettünk.

Kedves könyvtár szakos tanítványom Balog Krisztina önkéntesként jelentkezett, hogy szívesen tartana a gyermekeknek kézműves foglalkozást. Stílusosan a hangkeltő eszközökre esett a választása, hozott különböző állatos sablonokat, melyeket ügyesen kivágtak kartonból a gyerekek, szemet ragasztottak rájuk, a zajkeltésről a kupakok gondoskodtak, melyeket köszönünk Juditnak és Eszternek. Tekintsétek meg a csattogó krokodilt, cápát, gólyát, kígyót, és vízilovat:

Aki kedvet kapott és nincs elég elfoglaltsága nyárra, jelentkezhet a Hunnia Gyermekei kézműves és lovastáborba (Ózd, 2015. július 13-15.), amelynek célja a magyar hagyományok őrzése különböző foglalkozások keretében, itt találkozhattok Krisztinával is, akinek tarsolyában  még számos csoda rejlik (Facebook oldaluk fotókkal)

Hozzászólás