The Walking Dead


Egyik kedvenc túlélő horrorsorozatom a Walking Dead fő vonzereje számomra a Norman Reedus alakította Daryl Dixon karaktere, a csapatvédelmező egykori rosszfiú rabul ejtette a szívemet. A tévésorozatot Robert Kirkman azonos című képregényéből adaptálták televízióra, és pontosan a mai nappal kezdődik a negyedik évad második fele. Aki most kezdi és magyarul szeretné nézni, annak 2014. február 10-én 22 órakor debütál a magyar FOX csatornán, és dupla részekkel jelentkezik minden hétfőn, én jobb szeretem eredeti nyelven nézni, mert erős motivációt jelent angol tudásom fejlesztésére, csak úgy iszom a szavait 🙂

Az alapszituáció: a főszereplő Rick Grimes kisvárosi seriffhelyettest akció közben lelövik és kómába esik. Magához térve egy elhagyatott kórházban találja magát, az utcák kihaltak, a tömegkommunikációnak vége, felesége és Carl nevű fia nyomtalanul eltűntek, az embereket elpusztította, illetve megfertőzte egy apokaliptikus zombijárvány. A zombikat irtva elindul megkeresni szeretteit, útközben összefut egy maroknyi túlélővel, kiknek idővel vezérévé válik…a történet nem is a zombikról, a “járkálókról” szól, hanem a túlélők csapatáról. Egyébként nagy buli lenne zombiként statisztálni a sorozatban, ahogy olvasom egy “zombiiskolát” kellene elvégezni, ahol a zombik jellegzetes járását, mozgását, hörgését tanítják 🙂 Nagy Walking Dead ábécé a Nők Lapján: itt.

Jócskán fokozza a látványt a filmzene és az effektek is. A zenét Bear McCreary jegyzi, a jelenleg Los Angelesben élő, ír és örmény gyökerekkel bíró amerikai zeneszerző olyan filmek, sorozatok és játékok zenéjét szerezte, mint a Csillagközi romboló (Battlestar Galactica), Pihenő a pokolban (Raw Feed: Rest Stop), Caprica, Tökéletes célpont (Human Target), Step Up 3D, Da Vinci démonai (Da Vinci’s Demons), Az ellenállás városa (Defiance) stb.

Az agresszív, repititív, vonószenekari bevezetésű főtéma igazán jellegzetesre sikerült, rögtön a sorozatot juttatja eszünkbe, a zeneszerző videoblogot is indított az alkotás folyamatának végigkísérésére

Az évadok betétdalainak és a trailerek zenéjéről a Walking Dead wikijén tájékozódhattok: itt. Nagyon vegyes a paletta: Peter Gabriel, Bob Dylan, Tom Waits, Motörhead, Ted Nugent és sokan mások az előadók között…Az Universal kiadásában jelent meg tavaly márciusban a filmzene album: The Walking Dead: AMC Original Soundtrack, Vol. 1 (2013) (Tart.: 1. Jamie N Commons: Lead Me Home, 2. Bear McCreary: Main Title Theme Song (UNKLE Remix), 3. Voxhaul Broadcast: You Are the Wilderness, 4. Baby Bee: Love Bug, 5. Fink: Warm Shadow (Dactyl Remix), 6. Of Monsters and Men: Sinking Man, 7. Emily Kinney & Lauren Cohan: The Parting Glass, 8. Delta Spirit: Running)

Visszatérve Daryl-re: Norman Reedus színész, rendező, modell, fotós és képzőművész egyben, több kiállítása volt és megjelent egy fotóskönyve: The Sun’s Coming Up… Like A Big Bald Head címmel. 5 évig Helena Christensen szupermodell párja volt, kapcsolatukból egy fiuk született, aki a Mingus Lucien Reedus nevet viseli a legendás jazz-zenész Charles Mingus után. Szerepel videoklipekben is:  Flat Top (Goo Goo Dolls), Cats In The Cradle (Ugly Kid Joe), Strange Currencies (R.E.M.), Fake Plastic Trees (Radiohead), Violently Happy (Björk), Wicked as it Seems (Keith Richards), Gypsy Woman (Hilary Duff), szerepel a The Dirges: The Saints are coming klipjében (The Boondock Saints, azaz a Testvérbosszú c. filmben Murphy MacManus szerepét játssza), és igen, bizony ő Judas (!) Lady Gaga klipjében.

(A The Walking Dead – Magyar Rajongói Oldal Facebook oldal a linken, jó kis horrorfilmes blog: Tales from the Blog, Norman Reedus honlapja)

Nem tudom kihagyni azt a fotót, amit Balázs fotóboltolt nekem 🙂

Hozzászólás