Online hangrögzítő


Egy annyira jó dolgot találtam a hang online rögzítésére és küldésére, hogy meg kell osszam veletek. Laci emlékeit akartam rögzíteni, de sajna kölcsön van adva a diktafonunk, ekkor néztem körül a neten és rábukkantam erre a csuda egyszerű kis oldalra, amivel rögzíthetjük a mondanivalónkat, majd megoszthatjuk e-mailben, de közösségi oldalakon ugyanúgy, honlapra, blogra is beágyazható. Kvázi egy online diktafon. A neve: Vocaroo.

Katt: “Click to Record“, felugrik egy ablak, hogy engedélyezd a Mikrofon használatát, mikor rákattintasz az Enged-re, máris rögzíti a hangod. Mondhatod folyamatosan, ha végeztél a mondanivalóddal “Click to Stop“. Belehallgathatsz, hogy elégedett vagy-e vele (Listen), ha nem, újra próbáld meg (Retry). Ha igen, akkor a Happy with this recording? után taláható “Click here to save“-re kattintva, kijönnek a megosztási lehetőségek (Sharing options). Kattintsunk az “E-mail“-re, töltsük ki a mezőket: “To:” után, annak (azoknak) az e-mail címét írjuk be, akinek küldeni akarjuk, a “From:” után a magunkét, alul látunk három színes mozgó nagybetűt, azt másoljuk be a “Type the moving letters:” utáni kis mezőbe, majd “Send“. Pár másodperc után a rögzített hangunk landol annak a postafiókjába akinek küldeni szeretnénk, s aki akkor hallgatja meg, amikor ráér. De le is tölthetjük (Download as) saját hangunkat MP3, Ogg, FLAC, vagy WAV formátumban. Ha van rögzített hangunk, s azt akarnánk küldeni, vagy megosztani, akkor fenn jobb oldalon a kislány alatti “Or upload” feliratra kattintsunk. Egyszerű és tökéletes!

11 hozzászólás

  1. nagy találmány, engem lenyűgözött, Márkus Laci ezzel rögzítette otthon és küldte el Török Ádám koncertjéről és emlékeiről a fentebbi cikket.

    1. Köszi iethie. chiara ha ezt akarod, használni, akkor kattints a fenti képre, eljutsz a Vocaroo oldalára, ott kattints a “Click to Record” feliratra, felugrik egy ablak, hogy “Adobe Flash Player Settings”, itt kattints az “Allow” kifejezésre, ez azt jelenti, hogy engedélyezed a mikrofon használatát (ha nem laptopról csinálod, és nincs mikrofonod, szerezned kell, és csatlakoztatnod a számítógéphez). Ha rákattintottál az “Allora” máris beszélhetsz, történik a felvétel. Ha felvetted, amit szeretnél: “Click to Stop” és a “Listen”-re kattintva ellenőrizheted az eredményt, ha nem jó, katt a “Retry”-ra ekkor újrakezdheted. Ha meg vagy elégedve, a”Happy with this recording? Click here to save >>” feliratnál kattints a “Click here to save >>”-re és ekkor lementheted a felvételt!

Hozzászólás