Ádventi hangulat a Kalákával


Szabad-e bejönni ide betlehemmel? Bizony szabad, meg is érkeztek a muzsikusok szombat este az egri Minorita Templomba. Kisgyerekes családok szép számmal töltötték meg a templomot, ahol a Kaláka együttes ünnepi összeállításában egy Kodály Zoltán gyűjtéséből ismert, nagyszalontai betlehemes játék fogta keretbe dalokat.

Az idei koncerten két illusztris vendéget köszöntöttek a pódiumon Sebestyén Márta és Sebő Ferenc személyében, akik saját lemezeikről hozott dalaik mellett együtt zenéltek a Kalákával.

Az Adventi ünnepkörhöz kapcsolódó gazdag repertoárból népdalok, megzenésített versek mellett középkori ének, török dal, svéd, spanyol és cseh dalok magyar változatai is elhangzottak, valamint egy Bach mű, a Kaláka varázslatos hangszerelésében.

A négy évtizedes zenekar több mint húsz éve játssza karácsonyi műsorát. Minden évben rengeteg helyen szerettetik meg a dalokat ifjakkal és idősekkel. A különleges hangszerkísérettel felcsendülő dallamokat a közönség előtt is elénekelhették a vállalkozó szellemű gyerekek, majd együtt dalolhatták azokat a szülők, nagyszülők is.

Hozzászólás