Takács Nikolas adventi koncertje


Néhány hete derült ki, hogy a Lenkey János Általános Iskola Nagykórusa, ahol a kislányom is énekel, fogja kísérni Takács Nikolast két karácsonyi dalban adventi koncertjén, a Hotel Eger Konferenciatermében. Nagy volt az izgalom és készülődés, kis családunk minden tagja ott ült a zsúfolásig megtelt nézőtéren. Az X-Faktorban ő volt a kedvencem, hangja, egyénisége megragadott, kíváncsian vártam önálló produkcióját. Hallelujah! Köszönöm az Úrnak a címe Takács Nikolas adventi koncertsorozatának, amivel főleg templomokban lép fel Kardos Norbert zongora, Csányi István szaxofon, Veres Mónika és Kiss Enikő vokalisták kíséretében. Köszöni az Úrnak, hogy az lehetett, ami mindig lenni szeretett volna: énekes, s köszöni a közönség szeretetét. Első lemeze (Az első X – 10 dal az élő showból) után itt az újabb (A második X – 10 új felvétel), erről jó pár dalt hallhattunk az est folyamán. Hatalmas taps kíséretében ballagott a színpadra fekete öltönyben és az elmaradhatatlan kalapban, s mi is lehetett volna az első szám, mint nagy sikere az Hallelujah:

Fantasztikus hangja szárnyalt a jó akusztikájú teremben, a számok előtt rövid bevezetőt mondott, féktelen jókedve volt, mosolygott, viccelődött a hálás közönséggel, leginkább a szerénysége fogott meg, alázata a zene iránt. Sorjáztak a gyönyörű számok, áhitat ült a termen, kétszer majd kicsordult a könny is a szememből, annyira megérintett.

Hallhattuk a When the love is hiding-ot, beszélt arról mennyire tiszteli Balázs Fecót, két dalát is feldolgozta, angolul énekelte az Érints meg c. számot, magyarul a Maradj velemet.  Klasszikus opera éneket tanult, szereti az operát és imádta Pavarottit, tőle is hallhattunk egy szent éneket, a Panis Angelicust. Beszélt a Rántott hús dalról s el is énekelte (erről többet nem mondhatok, nehogy megtudják az amerikaiak).

Lionel Ritchie Hello-ja az ő szájából nagyon jól hangzott. Az est egyik fénypontja volt, mikor a Lenkey-sek nagykórusa a színpad két oldalára vonult. A Csendes éjt énekelték németül, majd a The first Nowell-t, nagyon megható volt.

Újabb csodás dalok következtek, majd nagy derültség közepette elmondta, hogy a férfiak általában nem igazán szeretik, mivel kénytelenek elkísérni barátnőjüket koncertjére, mivel a hölgyek általában barátjukat Nikolas koncertjeggyel lepik meg 🙂 Valóban nagy létszámban ültek a hölgyek a nézőtéren. A zene kísér majd az úton c. számmal megénekeltette a közönséget, ekkor derült ki, mennyien ismerik dalát, zengett a terem a női kórustól, Nikolas ki is jött a közönség közé. Nagyon szép este volt, lélekemelő az advent szelleméhez illő. Befejezésül Nicolas szavai:

“Köszönöm az Úrnak, hogy úgy írja az utamat, ahogy azt teszi.
Köszönöm a sok boldogságot, mert az ad erőt, hogy tovább lépkedjek előre.
Köszönöm a sok fájdalmat és csalódást, mert az tesz igazán erőssé.
Köszönöm a sok jó embert, aki körülöttem van. Őket kapom Tőled, amikor újjá kell születnem a naphoz. Köszönöm a sok rosszindulatú és nem igaz embert, mert akkor tudatosul bennem, hogy nem akarok olyan lenni, mint Ők.
És köszönöm Neked az ajándékot, amit kaptam Tőled. Igyekszem jól használni, segíteni és örömöt szerezni a társaimnak itt a földön.

Áldott karácsonyt!”
Takács Nikolas

Fotók: itt

2 hozzászólás

  1. Egyetlen ici-pici megjegyzés: a dal címe nem the first NOWEL, hanem a first NOEL, mert ugye nem az első novelláról, hanem a Kisjézusról énekel….

Hozzászólás