Helyes a bőgés, Oroszlán!


Ahogy kedvenc bárdom fogalmazá:

DEMETRIUS : No hát mindennek a lámpásban kellene lenni, mert mindezek a holdban vannak. De csendesség! Ihol jő Thisbe.
(Thisbe jő)

THISBE: Ez a Nina sírja.—De hol az én rózsám?

OROSZLÁN: Ó-ó.
(Oroszlán ordít, Thisbe elfut)

DEMETRIUS: Helyes a bőgés, Oroszlán!

THESEUS: Helyes az elfutás, Thisbe!

HIPPOLYTA: Helyes a világítás, Hold!—Igazán, a hold igen kedvesen süt.
(Oroszlán összetépi Thisbe fátyolát s el)

THESEUS: Helyes a tépés, Oroszlán!

(Shakespeare: Szentivánéji álom, 5. fv.1.sz.)

Június 24: Az év legrövidebb éjszakáján a nyári napfordulót ünnepeljük. A régiek hiedelme szerint varázslatos éjszaka ez, amikor szinte bármi megtörténhet, a kívánságok teljesülhetnek.
A Lámpásban 21.30-tól ez alkalommal Vigh Évi és Holló Miki énekes-egyszálgitáros estjét élvezheti a közönség!
Nem ígérik, hogy a kocsma közepén szertartásos tűzgyújtás is lesz, de ennek ellenére Mindenkit szeretettel várnak!

Akinek semennyi nem elég Mikiből, az feltétlen keresse fel az Egált is, már délután!

Drog-elleni Világnap Szent Iván éjjelén

Június 24-én, pénteken délután és este a Kábítószerek elleni küzdelem világnapjának alkalmából nagyszabású szabadidős rendezvényt tart a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) egri szervezete az egri EGAL klubban, és a mellette fekvő parkban.

Az akció a város civil szervezeteivel, a Városi Diáktanáccsal, valamint az Önkéntesség Európai Éve Információs Ponttal együttműködésben kerül megvalósításra. Résztvevő szervezetként szerepel a programban a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület, a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület, a Part Egyesület, az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, a Kárpátok Alapítvány, a Kortárs Mentálhigiénés Tanácsadó Iroda (KOMETI), valamint több KEF-tagszervezet.

Délután 5 órától Bandi a parkban címmel bográcsozásra kerül sor Rázsi Andrással, a Paprika TV szakácsával, miközben Holló Miklós és Barkóczi Noémi akusztikus koncertjére, illetve civil szervezetek bemutatkozására kerül sor. A közös vacsora után, az esti programok között szerepel a hagyományos Szent Iván éji tűzugrás mellett THE MIGHTY MANLIFTER, SUPEREGO3, és FEELING SHEEP koncert, Kultúrmosoly táncparti, és kisfilm-vetítés Bóta Dániel munkáiból.

Fontos kísérőprogramként jelen lesz alacsonyküszöbű szolgáltatásaival az Agria Party Service is, amely évek óta az egyik legfontosabb megkereső jellegű drogprevenciós eleme megyénknek. Az Agria Party Service alacsonyküszöbű, megkereső, drogprevenciós és ártalomcsökkentő szolgáltatást 2004 tavaszán az Eszterházy Károly Főiskola Diáktanácsadó Iroda, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat és az EGAL együttműködése hívta életre, az egri és az Eger környéki fiatalok biztonságosabb szórakozásának elősegítése szándékával. A projekt programgazdája a megalakulása után az EKF DTI, majd a Konszenzus Alapítvány Heves Megyei Szervezete lett, tavaly óta pedig a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat égisze alatt működik. A projekt célja a „biztonságos táncolás” és az egykori “Biztonságos Szórakozóhelyek Egyesülete” célkitűzéseinek és térhódításának elősegítése Magyarországon; ezen keresztül pedig egy olyan szórakozási- és életviteli szokáskultúra elterjesztése, amely hatékonyan járulhat hozzá a célcsoport bűnelkövetővé és/vagy áldozattá válásának megelőzéséhez.

Hozzászólás