Locomotiv GT: The World Watchmaker


Bernáczkiné Antal  Judit  ajánlja figyelmünkbe ezt a ritka felvételt. Az LGT 1973. augusztusában lépett fel Sopotban, a gitárnál Barta Tamás,  játszottak egy saját számot, a Ringasd el magad-ot, valamint egy lengyel szerzőpáros Tadeusz Wozniak – B. Chorqzuk: The World Watchmaker c. szerzeményét, amelyet talán Adamis Anna magyarosított, lengyel kislemezen is megjelent, bár egy másik változatban.

Egy bíbor kéz megérint engem,
tudom, hogy messze kell majd mennem.
Égszínkék gondolat fejemben,
tisztán megyek, ha úgy születtem.

Átfolynak mind a napok rajtam,
padlók s az ég, hol sosem laktam.
Megnézem még, akit szerettem,
nem félek, hová kell majd mennem….

Update: sajnos a videót törölték.

4 hozzászólás

  1. Ez volt a legjobb felállású LGT! Haj boldog ifjú évek… Valahol van egy negámvelük ebből az időszakból. Sosem felejtem el, felmehettem a stage-re. Jó szögből fotózhattam volna Pici mögül, de nyuszi voltam, csak tébláboltam. Pici észrevehette, vagy megérezte,intett, hogy menjek csak. Más idők voltak.
    Köszönöm ezt a posztot, jól esett…

  2. annyira sajnálom, hogy nekem nem volt fényképezőgépem, pár koncerten én is ott voltam, mennyire jó lenne most lesegetni, annyira szeretem nézegetni ezeket a régi felvételeket.

  3. Tud valaki arrol a dok.filmrol,melyet Hajdu Eszter kezdett el kesziteni Barta Tamasrol ? Kb.6 eve keszul ez az allitolagos film sok zenevel es kordokumentumokkal,kepekkel ,hanganyaggal mind-mind Barta Tomirol…..

  4. Kedves Érdeklődő!
    A legutóbbi (kb. 2015-ös) információ Hajdú Esztertől az volt, hogy sajnos anyagi források teljes hiánya miatt nem tudja, mikor készülhet el a film….
    Tamás jövőre lenne 70 éves, jó lenne, ha addigra valóra válna ez a projekt.

Hozzászólás