David Garrett, a világ leggyorsabb és legszebb hegedűse


Húúú…nagyon, nagyon…

David Garrett német származású hegedűvirtuóz mindössze négyévesen vette kézbe első hegedűjét, csodagyereknek számított, 10 évesen már koncertezett, 12 éves korától Ida Haendel vette szárnyai alá, sőt Yehudi Menuhin-nal is fellépett. Tanulmányait New Yorkban, a Juilliard-on folytatta Itzhak Perlman-nál. (Ebben az időben modellkedett is.)

Ma a világ leggyorsabb hegedűseként tartják számon a Guinness rekordokban, abból kifolyólag, hogy Rimszkij-Korszakov: A dongó c. művét 66 másodperc alatt játszotta el hiba nélkül, de nem is ez a lényeg, hanem annyira szimpatikus a megjelenése, lazasága, igazi rock and roll arc.

Miközben millókat érő Stradivari hegedűjén (“San Lorenzo”), hol a Royal Albert Hallban, hol az aluljáróban, bevásárlócsarnokban, hol Oprah-nál kápráztatja el hallgatóit, igazi híd a komolyzene és pop-rock kultúra között, ugyanis repertoárján a klasszikusok mellett Metallica, Queen, AC/DC, Nirvana, Michael Jackson darabok is szerepelnek. Cirkusz kell a népnek, és tőle meg is kapjuk, de mindezt végtelenül szimpatikusan és nem mellesleg tehetséggel. Ja igen, tavasszal európai turnéján Bécsben is fellép…

Imádom…

Honlapja: www.david-garrett.com

7 hozzászólás

  1. reménykedtem, hogy nem csak nekem tetszik 🙂
    képzeld, a kolléganőimnek nem jött be…nem értem.

Hozzászólás