AIBM Magyar Nemzeti Csoport ülése


Először vettem részt a Zenei Könyvtárak Nemzetközi Szövetsége (AIBM/IAML) Magyar Nemzeti Csoport ülésén, melynek az Országos Idegennyelvű Könyvtár Zeneműtára adott otthont 17-én (új fotókkal bővítettem a róluk szóló bejegyzésemet). A hangulatos és érdekes összejövetelen Gócza Julianna elnökünk az IAML Nápolyban rendezett konferenciájáról számolt be először. Majd bemutatta az IAML honlapját s az azon található aktualitásokat: http://www.iaml.info

Érdekes lehet mások számára is, hogy felmérést készített az IAML a szerzői jogi kérdésekről (2004-2008), itt olvashatók a felmérés kérdései és az egyes országok válaszai:

http://www.iaml.info/activities/copyright/survey

Kárpáti János zenetörténész felhívta figyelmünket a nagyszerű Bartók Új Sorozat honlapjára, melynek ő az egyik szakértője (a Bartók Új Sorozat a zeneszerző születésének 125. évfordulóján indult s 31 CD-n mutatja be teljes életművet):

http://www.bartoknewseries.com/

S mi történik, ha beírjuk a böngészőnk címsorába, hogy: zeneikonyvtaros.hu ? 🙂

Hála a DEENK-nek, különösen Grégász Miklósnak és kollégáinak elnavigálhatunk egyrészt az MKE Zenei Könyvtárosok Szervezete honlapjára, másrészt az AIBM Magyar Nemzeti Csoport oldalára.

Music Librarian Power 🙂

Hozzászólás